Předkrm je pokrm, který by se měl podávat před polévkou. Ne každý si jej však dopřává. Předkrm se většinou servíruje při zvláštních událostech, mezi které patří mimo jiné i svatba. Záležet bude na vás, zda si chcete pokrm připravit či nikoliv. Pokrm si lze připravit i doma, bez toho, aniž byste museli mít zvláštní událost. Nevíte, jaký předkrm si připravit? Pak vám právě s touto problematikou poradíme.
Jaký předkrm zvolit
Co takhle začít u mořských plodu? Řeč je o krevetách, jež se považují za jeden z nejluxusnějších předkrmu vůbec. Jen je potřeba si o krevetách nastudovat důležité informace. Některé částí nejsou vhodné ke konzumaci, protože hrozí mírná až středně obtížná otrava. Ideální volbou jsou grilované krevety. Dalším pokrmem mohou být cibulové kroužky. Říkáte si, že se cibulové kroužky hodí spíše do hospody nebo k filmu, podobně, jako chipsy? Mýlíte se. Ujměte se cibulových kroužků a uvidíte, že vám vznikne velice výborný a chutný předkrm.
Vyhledáváte spíše lehká jídla? Máte strach z toho, že byste pak nezvládli polévku nebo hlavní chod? Sáhnout můžete i po lehkém salátu s kuřecím masem. Kuřecího masa nemusíte přidávat nutně velké množství. Stačí jen pár desítek gramů kuřecího masa na porci a uvidíte, jak vám tento předkrm zachutná. Následovat poté může polévka i hlavní chod. Vy se nebudete cítit plní, a tak zvládnete na závěr mimo jiné i samotný dezert. Za předkrm se dá považovat i obyčejná mísa. Připravte si tzv. Švédský stůl. Na talíř umístěte kvalitní šunky, sýry i klobásy. Rozhodně tím nikoho neurazíte.
Jaký předkrm na závěr?
Posledním tipem na předkrm je losos. Rybou nic nepokazíte. Kromě toho se konzumace ryby doporučuje přinejmenším jednou týdně. Opět se nemusí jednat o příliš velké porce. Stačí malý kousek lososu nebo pomazánku z něho a rovněž uvidíte, jak vaším hostům bude chutnat.