Polévka z medvědího česneku je originálním pokrmem, jež potěší každého strávníka. Kromě toho medvědí česnek si v určitém období může každý natrhat svépomocí. Pokud už období medvědího česneku není, pak si jej snadno zakoupíte v supermarketu. Jak se polévka z medvědího česneku připravuje a jaké ingredience k ní budete potřebovat? Nahlédněte pod poklici tohoto pokrmu s námi.
Příprava polévky z medvědího česneku
V první řadě je důležité si pro pokrm připravit správné suroviny. Jaké suroviny tedy budete k přípravě této polévky potřebovat? Připravte si 60 g medvědího česneku. Medvědí česnek by měl být ideálně čerstvý. Dále si připravte 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru. To bude záviset na vaší chuti. Třetí ingrediencí je 100 ml suchého bílého vína. Nemusíte se bát, že by víno bylo cítit. Svým způsobem slouží jen pro malé dochucení, protože alkohol, jak jistě víte se vypařuje. Zapomenout nesmíte také na 40 g oloupané cibule, 60 g másla a 600 ml smetany, a to min. 31 %.
Mezi poslední ingredience patří ještě 1 uvařená brambora, špetka mletého muškátového oříšku a sůl. Nyní se můžete přesunout k přípravě receptu. Cibuli jako první nakrájejte najemno. Bramboru naopak nakrájíme na větší kousky. Připravte si kastrol a zapněte oheň na střední úroveň. Do kastrolu vložte 30 g másla a přidejte cibuli. Nechte rozehřát a za stálého míchání nechte zesklovatět. Dále přilijte víno a nechejte ho úplně odpařit. V této fázi nalijeme vývar a necháme vést k bodu varu. Přidáme medvědí česnek, bramboru a smetanu. V neposlední řadě také sůl a muškátový oříšek.
Dokončujeme přípravu polévky z medvědího česneku
Jakmile vložíme výše uvedené ingredience, přivedeme opět k bodu varu a necháme takto vařit po dobu 1 minuty. Horkou polévku necháme rozmixovat pomocí tyčového mixéru. Necháme přecedit prostřednictvím jemného síta. Polévku poté osolíme. Na pánvi necháme rozpálit zbylé máslo. Ve chvíli, kdy máslo začne pěnit, odstavíme ji. Tímto máslem na závěr dochutíme polévku, která je již připravená na talíři.