Recept na hovězí maso, které se smíchá s ostatními surovinami a pomalu se vaří, je jeden z typicky australských. K přípravě budete potřebovat větší hrnec, do kterého vložíte veškeré ingredience a máte vystaráno. Nenechte se tedy odradit dlouhou dobou vaření.
Ingredience
- 3 oloupané mrkve, nakrájené na cca 3 cm dlouhé kousky
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 250 g menších brambor, které rozpulte
- 1,5 kg hovězího masa
- 1 lžička celého pepře
- 4 lístky bobkového listu
- 0,5 litrů piva
- 6 výhonků čerstvého tymiánu
- 1/2 kapusty
- 1/2 hrnky zakysané smetany
- 3-4 lžíce křenu
Postup
1. Do hrnce vložte mrkve, cibuli a brambory. Na zeleninu dejte hovězí maso, pepř a bobkový list. Zalijte pivem, posypte tymiánem, zavřete hrnec a vařte, dokud maso není křehké, tj. buď 5-6 hodin na vyšší stupeň nebo 10-12 hodin na nižší stupeň.
2. Poté hrnec otevřete, přidejte kapustu a vařte dalších 45 minut-1 hodinu na vyšší stupeň nebo 1,5-2 hodiny na nižší stupeň.
3. Mezitím, co se maso se zeleninou vaří, si v misce smíchejte zakysanou smetanu s křenem.
4. Uvařené maso nakrájejte na tenké plátky, servírujte se zeleninou, přelijte šťávou z hrnce a s křenovou omáčkou.