Máme pro vás další recept od talentované pekařky a cukrářky, paní Marcely Soukupové. Naučte se péct tu nejkřehčí roládu plněnou Krémem Paříž. Ten můžete podle chuti obměňovat. Sezónní ovoce posune roládu do absolutních výšin. 🙂
Ingredience na těsto:
- 6 vajec
- 140 g cukru
- 30 g hladké mouky
Ingredience na Krém Paříž:
- 3 smetany
- 2 čokolády
Postup:
- Plech vyložte pečicím papírem, ten vymažte máslem.
- Tři vejce rozklepněte, utřete se 70 g cukru do pěny.
- U dalších vajec oddělte bílky od žloutků a žloutky přimíchejte ke pěně.
- Bílky ušlehejte s dalšími 70 g cukru dotuha.
- Do žloutkové pěny přidávejte po ležících mouku.
- Po vyšlehání žloutkové pěny do ní opatrně přidávejte sníh.
- Hotové těsto opatrně rozložte na plech a rozetřete na celou plochu plechu.
- Dejte do vyhřáté trouby, 180°C na 4-6 minut. Pokud si nejste jisti, těsto je hotové až když se okraje těsta trochu odchlipují od okraje.
- Vyndejte, přikryjte vlahou utěrkou a zarolujte. Nechte vychladnout a potom roládu naplňte.
- Zahřejte smetanu (nesmí se vařit). Nalámejte do ní čokoládu, po rozpuštění krém zakryjte fólií a po zchladnutí dejte na 24 hodin do lednice. Poté vyšlehejte a naplňte roládu.
- Roládu nechte vychladit ještě dvě hodiny a poté servírujte.
Vyzkoušejte další recepty paní Marcely Soukupové:
O dalších sladkých a slaných dobrotách, které paní Soukupová peče na zakázku a můžete si je objednat s dovozem po celé Praze, se dozvíte zde:
https://kolacovedobroty-cz.webnode.cz