Toto kari je krásná skládačka chutí a barev, můžete ho servírovat i dětem. Jen v tom případě nepoužijete chilli papričky. Navíc je toto jídlo velmi jednoduché na přípravu.
Ingredience:
- 400 g lososa
- ½ kg suché rýže, po uvaření min. 1200 g uvařené rýže
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 1-2 dl kari omáčky
- 1 paprika trio
- ¼ čínské zelí pak choi
- 1 svazek jarní cibulky
- mladý hrášek nebo kukuřičky
- cukr
- rybí omáčka
- limetka
- koriandr
Kari omáčka:
- 1 vrchovaté PL žluté kari pasty (50 g)
- ½ l kokosového mléka
- 1 limeta
- 2-4 PL cukru
- 4-8 PL rybí omáčky

Postup:
- Uvařte rýži, nakrájejte rybu a veškerou zeleninu.
- Uvařte kari omáčku – do té dáte kari pastu, kokosové mléko, dochucovadla (rybí omáčku, limetku, koriandr).
- Rozpalte pánev, osmažte lososa, přidejte tvrdou zeleninu, rýži, hotovou kari omáčku, měkkou zeleninu.
- Servírujte s bylinkami a limetkou.