Už jste slyšeli o nejmodernější novince v přípravě vajec? Teď letí krémová míchaná vajíčka! Stojí sice trochu úsilí je udělat správně, prý jde dokonce o nejsložitější přípravu vajec, ale právě proto je to přece pořádná výzva a vy byste to jednoduše měli vyzkoušet! Navíc v kombinaci s lososem je to opravdová lahůdka.
Ingredience
- plátek uzeného lososa
- 4 vejce
- 50 g másla
- 50 g čerstvého sýra (typu Lučina)
- 1 krajíc chleba
- snítka cherry rajčat
- lžička posekané pažitky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Do studeného kastrůlku rozklepněte vajíčka a dejte je na mírný plamen. Přidejte máslo a intentzivně míchejte. Jakmile začne být kastrůlek horký, dejte ho stranou z plamene, nechte trochu vychladnout, ale stále míchejte, pak zase vraťte na plotnu. Vejce se nemají vůbec přichytávat na strany kastrůlku. Správně připravovaná směs má konzistenci krémovité tekutiny, která postupně houstne. K hotovým krémovým vejcům přimíchejte čerstvý sýr, nebudou se dále srážet.
2. Chléb opečte na pánvi na sucho společně se snítkou cherry rajčat. Chléb bude hotový dříve, dejte ho stranou, rajčata podlijte dvěma lžícemi olivového oleje a dopečte je.
3. Vajíčka osolte a přimíchejte k nim posekanou pažitku. Servírujte je na chléb, přidejte malé stočené plátky lososa, posypte pokrájenou pažitkou, opepřete, přidejte osolená opečená cherry rajčata a můžete podávat.