Italové se od malička motají v kuchyních svých maminek a babiček, kde odkoukají spoustu skvělých triků. Proto je jejich kuchyně tak vyhlášená a výborná! My se s vámi dnes podělíme právě o takové tři jednoduché tipy, které se v Itálii předávají z generace na generaci.
1. Kupujte dva olivové oleje – jeden levný a jeden kvalitní
Pokud jste v kuchyni zvyklí s olivovým olejem pracovat pravidelně, vyplatí se koupit jeden levný a zároveň investovat do jiného opravdu kvalitního. Méně kvalitní olivový olej používejte k restování a obecně v teplé kuchyni v průběhu přípravy, zatímco kvalitní olej použijte na závěr přípravy pro podtržení chuti a do studené kuchyně, jako je výroba bazalkového pesta nebo příprava bruschetty.
2. Zmrazte parmezánové kůrky a použijte je do polévky
Možná si myslíte, že potom, co jste parmezán ostrouhali jak nejlépe to šlo, patří parmezánová kůrka do odpadkového koše. Ve skutečnosti byste ji ale měli použít do vaření! Zbytky parmezánu jsou v Itálii základní surovinou k ochucení polévek. Pro lepší chuť přidejte zbytky sýrových kůrek do vody při vaření. Uvolní se tak všechna zbylá chuť i vůně. Nejen, že nebudete zbytečně plýtvat jídlem, ale navíc pozvednete chuť pokrmu.
3. Zacházejte s časem jako se surovinou
Nejdůležitějším tajemstvím je zacházet s časem jako se kteroukoliv jinou surovinou. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí při vaření je totiž právě čas a pokud dáte jídlu dostatek času, aby se vařilo pěkně pomalu, bude chutnat o poznání lépe! Pokud navíc budete připravovat jídlo pro někoho jiného, nezapomeňte jej připravovat s láskou.
Zdroj: https://www.popsugar.com