Postup:
- Uvařte květák a bramboru doměkka (tak, aby byly opravdu měkké).
- Zceďte květák i bramboru a ještě horké je rozmixujte. Přidejte mouku, parmezán, osolte, opepřete. Přidejte vejce. Podle hustoty těsta případně přidejte mouku.
- Posypte vál kukuřičným škrobem a z těsta vyválejte válečky. Z nich potom nakrájejte malé kousky. Pro větší efekt můžete na každý z nich obtisknout vidličku.
- Noky vařte v osolené vodě cca 4 minuty od doby, než vyplavou na povrch.
- Připravte rajčatovou omáčku: nechte zezlátnout česnek, k němu přidejte rajčata nakrájená na kousky a duste pod pokličkou. Poté přidejte rajský protlak, nechte prohřát, ochuťte a rozmixujte.
- Omáčkou přelijte noky, ozdobte bazalkou a parmezánem.