Na pultech obchodů vás lákají různé druhy salátů a vy sáhnete vždy jen po tom, který znáte a máte vyzkoušený? Takhle to má většina kupujících. Bere jen to, co zná. Obohaťte svůj jídelníček a vyzkoušejte i další druhy salátů. S naším přehledem to půjde snadno.
Lollo rosso

Tento salát původem z Itálie se hodí k americkým dresinkům, vkládejte ho do baget či ho použijte na ozdobu talíře při stylingu. Vyniká jemnou nahořklou, oříškovou chutí.
Recept na dresink vhodný k Lollo rosso: 1 lžíce majonézy, 4 lžíce řeckého jogurtu, trochu tabasca, 2 lžíce pikantní omáčky podle vašeho vkusu nebo kečupu, mletý pepř, sůl, špetka cukru, svazek petrželky, lžíce citronové šťávy, střik olivového oleje.
Lollo biondo


Lollo biondo je variantou salátu Lollo roso. Na pohled je velmi efektní, hodně se využívá při zdobení jídla na talíři. Chuťově je o něco jemnější než Lollo roso.
Ledový salát

Ledový salát vyniká křupavostí. Proto krásně vyvažuje míchané saláty, které ozvláštní. Hodí se také na cesar salát. V lednici vám vydrží i deset dnů. Když přestane křupat, ponořte ho do ledové vody.
Recept na skvělý dresink vhodný k ledovému salátu: 2 lžičky medu, 2 lžičky hořčice, 8 lžic balzamikového octa, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.