Připravit si chutnou cibulačku vyžaduje určitou dávku zkušeností. Pokud je nemáte, pak je dobré se řídit již ověřeným receptem, jež vám zaručí, že vámi připravovaná cibulačka bude chutná. Jestliže jste doposud cibulačku nikdy nepřipravovali, je nejvyšší čas s tímto receptem začít. Uvidíte, že se nemáte čeho obávat. Pojďme se na to společně podívat.
Připravujeme chutnou cibulačku
Nejprve vám prozradíme, jaké suroviny vám pomohou k tomu, abyste si mohli připravit chutnou cibulačku, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Pokud nemáte sebemenší ponětí o tom, jaké suroviny budete potřebovat, mile rádi vám s touto problematikou poradíme. Ze surovin si připravte 5 ks cibule, 3 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžíce hladké mouky, 5 až 6 hrstek sýru, 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje, 6 ks pečiva a 1 kostku masoxu. Po přípravě ingrediencí se můžete pustit do přípravy pokrmu.
Jak postupovat v přípravě cibulačky? V první řadě si nakrájíme cibuli na kroužky. Připravíme si hrnec a v něm následně necháme rozpustit lžíci másla. Kromě másla přidáme také olej. Po rozpuštění přidáme cibuli. Cibuli mícháme, protože ji potřebujeme do nejmenšího detailu namočit v tuku. Nyní přichází na řadu čekání, a to za neustálého míchání. Cibule totiž musí zezlátnout. V další fázi přisypeme 2 lžíce hladké mouky, jež následně zalijeme vodou. Takto osolíme a opepříme. Po osolení a opepření přidáme bujon. Necháme chvíli povařit.
Jak dokončit vynikající cibulačku?
Po povaření můžeme začít servírovat. Pečivo, které jsme uvedli v potřebných surovin lze konzumovat společně s polévkou. O to více vám tento pokrm bude chutnat. Cibulačka se mnohem lépe konzumuje s pečivem. Záležet už bude na vás, jakému pečivu dáte přednost, zda zvolíte chléb nebo rohlíky. Připravte si vynikající cibulačku k obědu nebo na večeři, jako takovou chuťovku.