Postup:
- Máslo pokojové teploty smíchejte s cukrem, žloutky, citronovou kůrou. Přisypte mouku se solí a smíchejte, nepřemíchejte ho.
- Těsto nechte půl hodiny odpočívat v lednici.
- Formičky na tartaletky vymažte máslem. Těsto rozválejte a vykrojte z něj kolečka, která vytvarujte do formiček.
- Do každé formičky dejte na pečicí papír luštěniny, aby se tartaletky při pečení vytvarovaly rovnoměrně.
- Pečte cca 10 minut při 180 °C, poté nechte zcela vychladnout.
- Připravte krém: ručně vyšlehejte máslo, poté přidejte žervé. Nakonec opatrně vmíchejte cukr. Nechte vychladit a pomocí zdobicího sáčku naneste krém na tartaletku nebo ho jednoduše rozmažte nožem dohladka.
- Ozdobte jahodami.