Tradiční čínské nadýchané houstičky gua bao vařené v páře jsou báječně nadýchané a plnit se dají třeba zeleninou nebo trhaným masem!
Ingredience:
- 700 g hladké mouky
- 350 ml vlažné vody
- 20 g sušeného droždí
- 25 g cukru
- 20 ml oleje
- 8 g soli
- Kvasnice promíchejte s vodou. Mouku, cukr a sůl smíchejte. Až kvasnice vzejdou, vše dejte dohromady a uhněťte. Vložte do větší mísy, tu přikryjte fólií a nechte kynout 90 minut.
- Těsto pak rozdělte na 20 částí, vyválejte z nich stejně velké elipsy vysoké do 1 cm. Přeložte napůl, dovnitř vložte pečicí papír. Zakryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
- Houstičky rozložte na pařáček tak, aby se nedotýkaly a vařte v páře 12 minut.
- Plnit je můžete podle chuti trhaným masem se zeleninou, skvěle je doplňuje arašídová omáčka, kterou připravíte svařením 100 ml kokosového mléka, 3 lžic arašídového másla a 2 lžic sójové omáčky.