Nevíte, co každý den vařit na večeři? S touto otázkou se potýká mnohá hospodyňka a také my v redakci často nevíme, co hned uvařit. Proto pro vás každodenně připravujeme tuto rubriku s tipy na večeři. Doufáme, že vám přichází vhod a získáváte díky ní inspiraci. Dnes budeme společně vařit rizoto se španělskými pikantními klobáskami chorizo.
Ingredience
- 500 g rýže
- 3 klobásy
- 150 g parmezánu
- 0,1 l bílého vína
- 2 lžíce másla
- 1 střední cibule
- 2 litry kuřecího vývaru
- čerstvé chilli papričky
- kari koření
- sůl
- pepř
Postup
1. Na másle povařte na velmi drobné kostičky nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Vlijte do vroucího vývaru, zalijte vínem a vhoďte rýži. Vařte, dokud nezměkne (řiďte se informací na obale).
2. Nakrájejte klobásky na malé kousky a na oleji smažte, dokud povrch nezezlátne.
3. Rizoto dochuťte, promíchejte s kari, chorizem a posypte strouhaným parmezánem. Do rizota můžete přidat fazole a chilli papričky.