iMnam.cz
  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
  • Hobby TV – to nejlepší pro Váš domov
  • Mňau TV – pro všechny milovníky zvířátek

iMnam.cz

  • Mňam TV
    • Novinky
    • Pořady
    • Program
    • Jak naladit v TV?
    • Kariéra
  • Recepty
    • Předkrmy
    • Polévky
    • Saláty
    • Těstoviny
    • Maso
    • Ryby a mořské plody
    • Vegetariánské
    • Dezerty
    • Nápoje
  • Inspirace
    • Suroviny
    • Postupy při vaření
    • Novinky v gastronomii
    • Směry ve výživě
    • Vychytávky při vaření
  • Kuchyň
    • Testujeme za vás
    • Tipy pro hospodyňky
  • Zdraví
  • Soutěže
Čínská kuchyně

Základní suroviny pro přípravu čínské kuchyně

Pokud patříte k fanouškům čínské kuchyně a chtěli byste si jí doma vyzkoušet, zde je seznam ingrediencí, který si nezapomeňte vzít s sebou na příští nákup.

 

Arašídy

Arašídový olej

Tento olej s jemnou ořechovou příchutí se získává s arašídových oříšků. Může jej použít při přípravě jídla za vysoké teploty, aniž by se přepálil a je výborný také při přípravě dressingů. Jako náhradu můžete použít jiný rostlinný olej.

 

Shaoxing – rýžové víno

Shaoxing je víno připravené z rýže, jáhel a kvasnic, které zrálo po dobu tří až pěti let. Rýžové víno odstraní „syrový zápach“ z masa a ryb a dodá jídlu hořkosladkou chuť. Dobrou náhradou může být suché sherry.

 

Směs pěti koření

Právě směs skořice, hřebíčku, sečuánského pepře, fenyklu a anýzu dodává vyváženou kyselost, hořkost, ostrost, sladkost a slanost čínské kuchyni. Směs se výborně hodí k masu a do marinád.

 

Sojová omáčka

Sójová omáčka

Lehká sójová omáčka je používána místo soli. Vyrábí se z fermentovaných sójových bobů a pšenice a můžete přidat zejména do polévek, při restování a dušení.

Tmavá sójová omáčka se vyrábí z pšenice a fermentovaných sójových bobů, fermentace probíhá o mnoho delší dobu než u lehké verze a omáčka je jemnější a méně slaná.

 

Chinkiang nebo Zhengjian ocet

Chinkiang nebo Zhengjian ocet naleznete ve specializovaných prodejnách. Jedná se o výrobek z fermentované rýže s jemnou zemitou chutí, která dodává jídlu uzenou příchuť. Dobrou náhradou může být balzamikový ocet.

 

Pepř sečuánský

Jedná se o vnější slupku malého druhu ovoce. Může být přidán do woku, vařen v oleji pro jeho ochucení, nebo smíchán se solí pro přípravu všech druhů masa, ryb a zeleninových jídel. Dodá jídlu pronikavou vůni.

 

Chilli prášek

Chilli prášek je vyráběný z celých rozdrcených červených chilli papriček včetně semínek. Jídlu dodají výraznou ostrost.

 

Sezamový olej

Sezamový olej

Olej vyrobený z bílých pečených sezamových semínek je využíván jako koření a není vhodný k tepelné úpravě z důvodu rychlého přepalování. Má intenzivní příchuť.

Základní suroviny pro přípravu čínské kuchyně was last modified: Květen 3rd, 2017 by Kateřina Fišerová

Mohlo by vás zajímat

Antioxidanty v hlavní roli: Rakytník pomáhá proti nachlazení

Matcha tea: Co možná o zeleném čaji nevíte

Máslo

Tuky na pečení: Co jste o nich nevěděli

Souboj česneků: Česnek medvědí vs. Česnek podivný

Jak správně připravit špagetovou dýni?

Cibule jako lék – kterou si vybrat?

Partneři

ZNÁTE Z TV

  • Zázračné kimči – lék nejen na podzimní nachlazení

  • Tipy na přípravu těch nejlepších plněných těstovin

  • 5 tipů na pečení koláčů jako od profesionálů

  • Víte, proč se na Halloween dlabou dýně?

  • Připravte si pečené kaštany, dobrotu, která patří k chladnému počasí

  • Ptejte se redakce: Vše o jablkách

Tipy pro zdraví

  • Máte špatnou náladu? Tyhle zdravé dobrůtky vám ji zaručeně zvednou

  • Antioxidanty v hlavní roli: Rakytník pomáhá proti nachlazení

  • 10 věcí, které byste měli vědět o kávě

  • Každé sedmé dítě u nás je obézní. Jak to změnit?

  • 5 potravin, které vás v těchto vedrech zaručeně ochladí

Mňam TV

Mňam TV

Provozovatelem televizního vysílání programu Mňam TV je společnost S & P Broadcasting a. s., se sídlem Poděbradská 786/65a, 198 00, Praha 9, Hloubětín, IČ: 04117310 („SPB“).

S SPB můžete kdykoliv navázat kontakt na shora uvedené adrese sídla nebo v běžné pracovní době na telefonním čísle: +420 736 102 018, případně na emailové adrese info@spbroadcasting.cz

Orgánem dohledu nad provozováním televizního vysílání programu Mňau TV je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, Škrétova 44/6, 120 00  Praha 2, Česká republika, www.rrtv.cz

iMnam.cz

  • Novinky
  • Osobnosti
  • Jak naladit v TV?
  • Pořady
  • Program
  • Kariéra
  • Kontakt
Facebook Instagram Youtube Email

2019 © S&P Broadcasting a.s., Poděbradská 786/65a, 198 00, Praha 9, Hloubětín. Všechna práva vyhrazena.