Pro milovníky arašídového másla a čokolády přinášíme trochu nezvyklý, zato vynikající recept. Vyhneme se v něm použití mouky. Pro jeho přípravu nemusíte zapínat troubu, stačí vám funkční lednice!
Ingredience
- 270 g mléčné čokolády
- 270 g hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- 400 g burských oříšků
- 80 g cukru
- 3 lžíce arašídového másla
- 2 lžičky mořské soli
Postup
1. Dno dortové formy vymažte olejem. Na něj rovnoměrně rozložte plastový pytlík, kraje zahrňte dospodu.
2. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Poté sejměte z vodní lázně a pomalu do ní vmíchejte olej. Nechte 5 minut chladnout.
3. Nalijte polovinu čokolády do připravené formy a nechte ji vychladnout.
4. Mezitím dejte do mixéru burské oříšky, cukr, arašídové máslo a sůl a rozmixujte.
5. Ze vzniklé hmoty utvořte na vále kruh s menším průměrem než má dortová forma. Připravenou náplň opatrně přeneste do formy a vycentrujte.
6. Stěny dortu vyplňte zbylou čokoládou a dejte vychladnout nejméně na 2 hodiny.