Tuhle dobrůtku můžete mlsat jenom tak, nebo krém použijte na ozdobení muffinů nebo dortů. My ji nejradši jíme jenom tak. Třeba jako dezert k odpolední kávě.
Ingredience
- 230 g másla pokojové teploty
- 80 g moučkového cukru, dle chuti doslaďte
- 45 g kvalitního kakaa
- 45 ml šlehačky
- půl lžičky soli
- 2 lžičky vanilkového cukru
Postup
1. Utřete máslo, buď ručně nebo pomocí šlehače. Přidejte cukr, kakao, šlehačku, sůl a vanilkový cukr a míchejte, dokud nebude krém krásně hladký bez hrudek. Pokud bude krém příliš řídký, přidejte cukr, pokud moc tuhý, dolijte šlehačku.
2. Pomocí zdobítka krém nazdobte do kalíšků nebo na muffiny. V ledničce skladujte jeden týden.