Sehnat křupavé tak akorát vypečené preclíky, to není nic jednoduchého. Nejlepší je spoléhat se sami na sebe a sami si je také upéci. Povíme vám jak na to.
Ingredience:
- 620 g hladké mouky
- 50 g másla
- 1 balení sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 50 g jedlé sody
- 1 vejce
- sůl na posypání
Postup:
1. Smíchejte všechny suroviny pokojové teploty kromě vejce a soli na posypání s 300 ml vlažné vody. Vypracujte nelepivé těsto. Přikryté fólií ho nechte hodinu kynout v olejem vymazané míse.
2. Těsto rozdělte na několik dílů, každý z nich vyválejte do průměru cca 2 cm a vytvarujte preclíky.
3. Dejte vařit 5 litrů vody. Do ní vmíchejte 50 g jedlé sody. Vždy je do vody namočte a poté, co vyplavou a trochu zvětší objem, je vyjměte.
4. Pečte v troubě na 180 °C 15 minut.