Knedlíčková bramboračka je další skvělou polévkou, kterou si můžete připravit i svépomocí, bez toho, aniž byste museli navštívit vyhlášenou restauraci. Stačí mít jen potřebné ingredience a správný recept. Následně se lze pustit do přípravy chutné knedlíčkové bramboračky. Jestliže patříte mezi začínající kuchaře, nezoufejte. Připravit si tento pokrm zvládnete i bez předchozích zkušeností.
Knedlíčková bramboračka
Na knedlíčkovou bramboračku budete potřebovat 4 větší brambory, mražené houby, máslo, kostku masoxu, kmín, sůl, celerovou nať, maggi a 1,5 l vody. Dále je potřeba si připravit ingredience k přípravě knedlíčků. Na knedlíčky jsou tedy zapotřebí další potřebné ingredience. Na ty budete potřebovat půl hrnu hladké mouky, vejce, špetku muškátu. Jakmile si připravíte ingredience, přesuňte se k přípravě receptu. Výše uvedené ingredience vám zajistí chutnou a zároveň kvalitní knedlíčkovou bramboračku. Pochopitelně jen ve chvíli, kdy budete postupovat podle receptu.
Vezměte si hrnec a do něho nalijte vodu. Následně je potřeba okrájet brambory. Ty vložíme do připraveného hrnce s vodou. Brambory by měly být ještě nakrájené nadrobno. Dále je zapotřebí přidat také nakrájené houby, masox a kmín. Takto necháme vařit. Během vaření si můžete připravit knedlíčky. Připravte si z mouky hromádku. Do té udělejte díru. Rozklepneme vejce a to poté přidáme do díry, kterou jsme si připravily. Přidáme sůl a muškát. Pomocí nože a rukou je potřeba vypracovat tužší těsto. Z těsta se musí dát vypracovat váleček.
Dokončujeme chutnou knedlíčkovou bramboračku
Do polévky, která se vaří budeme přidávat po menších kousíčkách těsto ve tvaru malých knedlíčků. Jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu, necháme dále vařit po dobu asi 1 až 2 minut. Na závěr je zapotřebí přidat sůl, maggi, celerovou nať a máslo. Knedlíčkovou bramboračku po přidání těchto ingrediencí můžeme začít servírovat.