Zaleťte si s námi do slunného Španělska ochutnat tygří krevety s fenyklem na bílém víně. Zkrátka se i se svou kuchyní přeneste na krátkou dovolenou u moře.
1. Začněte očištěním krevet, ze kterých odstraňte krunýře. S odstraňováním krunýře je možné začít od nožiček, kde pod krunýř zajedete nehtem a pomalu po kouscích krunýř stahujete. Nakonec krevety opatrně rozřízněte a vyndejte střívko. 2. Česnek nakrájejte na plátky a přidejte na pánev k olivovému oleji. Z fenyklu odstraňte horní část, podélně překrojte a nakrájenou polovinu fenyklu přidejte na pánev k česneku. Oddělte lístky z petržele a pokrájené stonky přidejte na pánev spolu s krevetami a cherry rajčaty rozkrojenými napůl. 3. Do pánve postupně přidejte bílé víno, které nechte lehce odvařit, studené máslo a nakonec i lístky petržele, sůl a pepř. 4. Krevety na talíři zalijte omáčkou z pánve, pokapejte citrónem a podávejte s chlebem.Ingredience
Postup