Placka Banh xeo získala svůj název podle zvuku, který vydává, když se dá na rozpálený olej. Rýžové těsto totiž potom začne syčet. Banh tedy znamená placka a xeo je v překladu „syčet“. Užijte si syčící placku ve vší její lahodnosti a hlučnosti.
Ingredience:
- 1 balení rýžových nudlí
- 1 balení Bánh xèo směsi
- 1 PL kurkumy (nemusí být)
- ½ l kokosového mléka nebo vody
- 1 okurka
- 1 paprika tří barev
- 3 lžíce mirinu
- 3 lžíce sójové omáčky
- svazek ředkviček
Postup:
- Bánh xèo smíchejte s kokosovým mlékem, kurkumou.
- Nakrájejte zeleninu na nudličky, z ředkviček si podle Lukášových rad z videa můžete vyřezat tulipány.
- Nakrájejte jarní cibulku – tvrdší části můžete dát do placky, zbytek nakrájejte na šikmá kolečka.
- Připravte zálivku: 3 lžíce mirinu (dodá sladkou i kyselou chuť), 3 lžíce sójové omáčky.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu. Podáváme je, protože se skvěle hodí k syčící placce.
- Placku usmažte na oleji jako palačinky.
- Servírujte ji se zeleninou a se zálivkou.