Bezový sirup je pro vaše tělo velice prospěšný, protože zmírňuje kašel a teplotu. Pokud byste si ho tedy chtěli udělat doma, není nic jednoduššího, než se zaměřit na tento článek, ve kterém se dozvíte základní tipy, jak si bezový sirup udělat svépomocí. Stačí vám k tomu pár ingredience, jež získáte prakticky snadno. Následně stačí jen dodržovat určitý postup a sirup máte hotový.
Bezový sirup a jeho příprava
K přípravě bezového sirupu budete v první řadě potřebovat bezové květy. Těch by mělo být přinejmenším 30 až 45 ks. Dále je zapotřebí si připravit 2 až 3 ks citronů, 75 g kyseliny citronové a 2 kg cukr krupice. Tyto ingredience vám stačí k tomu, abyste si sirup mohli sami připravit svépomocí. Květy, které jste nasbírali je nutné umýt studenou vodou. Tento proces proveďte velice opatrně. Květy si musí totiž zachovat pyl. Poté naplňte hrnec vodou a nechte provařit. Vody by mělo být v rozmezí od 2 do 3 litrů.
Následně nakrájejte citron na kolečka a společně s květy nechte ingredience louhovat po dobu alespoň 24 hodin. Před tím je na místě přelít ingredience v míse nebo jiné nádobě chladnou vodou. Jakmile budou ingredience vylouhovány, vezměte si cedník a poté je přeceďte. V neposlední řadě vsypte cukr. Snažte se dodržovat stejnou hranici cukru, jako vody nebo-li jinými slovy v měřítku 1:1. Jakmile nasypete cukr, občas jej zamíchejte. Následně vyčkejte na to, až se ze spodní části hrnce budou směrem nahoru objevovat bublinky.
Sáhněte po dobře uzavíratelných láhvích
Na závěr sáhněte po kvalitních láhvích, které lze snadno uzavřít. Tekutina se lije teplá a láhev se uzavře. Takto se to nechá vychladnout. Bezový sirup je již hotový. Jak si můžete všimnout, postup není nijak složitý a hravě to zvládne každý. Stačí si jen posbírat květy a poté se pustit do přípravy bezového sirupu. Jak jsme již naznačili v předchozích odstavcích, bezový sirup má pozitivní reakce na vaše zdraví.