Výhodou Buddha Bowl, neboli jednoduše teplého salátu, je komplexní složení. I vegetariánská nebo veganská varianta vám zkrátka zajistí přísun všech důležitých živin a zasytí. Nebojte se proto experimentovat a vyzkoušet si tuhle veganskou variantu.
1. Tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do marinády z arašídového másla, thajské omáčky a soli alespoň na dvě hodiny. Marinované tofu opečte na pánvi z obou stran a vyndejte na stranu. 2. Rýži uvařte podle druhu a návodu na obale. Do vody při vaření přidejte nastrouhaný zázvor a po uvaření vmíchejte 2 lžíce sezamového oleje. Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na jemno nebo na tenké proužky. 3. Připravte zálivku. Smíchejte thajskou kari pastu, kokosovou smetanu, dijonskou hořčici, med, šťávu z poloviny citrónu a špetku soli. Podle chutí můžete množství jednotlivých ingrediencí samozřejmě přizpůsobit. 4. Připravte si misky k servírování. Začněte čerstvými bylinkami, na které přidáte rýži. Na rýži naskládejte čerstvou zeleninu a tofu a nakonec zalijte zálivkou a ozdobte bylinkami, opečenými ořechy a plátkem citrónu.Ingredience
Postup