Pokud se v kuchyni denně pohybujete, máte jistě své návyky, které vám vyhovují. Co když se ale něco dá dělat ještě lépe? Co když existují triky, které vám mohou trochu usnadnit práci? Podívejte se na naše tipy.
1. Ze zbytků se vždy pokuste vytvořit další jídlo. Pokud vám například zbude kus kuřete od večeře, pokuste použít zbytky následující den k obědu a udělat si třeba kuře s rýží nebo lehký letní salát s kuřecím masem. Pokud zbude kus koláče, na který už nikdo nemá chuť, zkuste z něj udělat topping na zmrzlinový pohár.
Default Gallery Type Template
This is the default gallery type template, located in:
/home/www/imnam.cz/www/imnam.cz/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.
If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.
2. Naplňte lavor nebo velkou mísu vodou a mycím prostředkem a v průběhu dne do nich dávejte příbory a jiné kuchyňské pomůcky na odmočení.
3. Pište si na lísteček na lednici seznam potravin, které zbyly nebo se musí brzy spotřebovat. Nebudete zbytečně jídlo vyhazovat a lednice bude čistší.
4. Pokud víte, že máte tendenci plýtvat jídlem, napište si před nákupem seznam včetně receptů, které z potravin uvaříte. Nekupujte nic navíc.
5. Mějte vždy po ruce menší odpadkový koš (například z misky), abyste si udržovali kuchyňskou linku stále čistou. Až bude tento menší koš plný, vysypte jej do klasického koše.
6. Pokud nemáte myčku,umývejte nádobí ihned po použití, půjde to tak skoro bez námahy.
7. Pokud předem víte, že nestihnete sníst celý chléb, ihned po příchodu z obchodu polovinu zamrazte.
8. Když vaříte, mějte přes rameno vždy přehozenou utěrku, ihned tak budete moci utřít nádobí, malé šmouhy od jídla, nebo ji použít pro zvednutí horkých hrnců.
9. Před vařením si vždy udělejte na kuchyňské lince čisto a nejlépe rovnou v celé kuchyni.
10. Vždy mějte po ruce lepící lístečky, na které můžete ihned napsat, co jste nakoupili, z čeho budete vařit a jaké potraviny vám v lednici přebývají, ať máte neustále přehled.