Čekáte hosty, trávíte s přípravou reprezentativního pokrmu celé hodiny a nakonec se vám srazí omáčka? Nebo ji máte příliš řídkou? Nezoufejte, s našimi praktickými radami zachráníte hostinu i svoji pověst. 🙂
Sražená majonéza
Chcete se před hosty ukázat a připravujete domácí majonézu? Pokud je to váš první nebo druhý pokus, může se stát, že se vám při nesprávném postupu majonéza srazí. V tom případě začnete v jiné misce míchat další vejce, po troškách do něj přidávejte sraženou majonézu. Majonéza bude zase krásně hladká.
Příliš řídká omáčka
Jak poznat správnou hustotu omáčky? Když ji naberete na vařečku a necháte ji stékat zpátky do hrnce, měla by na vařečce zůstat její slabá vrstva. Omáčka se dá zahustit několika způsoby, z nichž některé používaly už naše babičky.
- omáčku nebo polévku povařte bez poklice, přebytečná tekutina se vyvaří
- v troše smetany rozmíchejte žloutek, přidejte lžíci omáčky, rozmíchejte a takto vlijte do omáčky nebo polévky
- polovinu omáčky můžete rozmixovat, následně smíchat se zbytkem
- do omáčky nastrouhejte bramboru a nechte ji povařit
- zahustit můžete také rozmixovanou vařenou zeleninou
- připravte si domácí jíšku z másla, které zpěníte a postupně do něj vmícháváte hladkou mouku. Necháte zhnědnout a postupně přidáváte omáčku nebo polévku
DALŠÍ NEPOSTRADATELNÉ RADY DO KUCHYNĚ NAJDETE NA DALŠÍ STRANĚ: