Muffiny v sobě ukrývají roztomilý název. O to roztomilejší je následně samotný dortík. Pokud se dobře připraví, připomíná tento dortík malou houbu s obrovskou čepičkou. Víte, jak si svépomocí připravit čokoládové muffiny? Že ne? Chodíte na ně do obchodu? Věřte nám, že je nejvyšší čas si je připravit u sebe doma. Pojďme se podívat na to, jak si vyrobit vlastní čokoládové muffiny.
Čokoládové muffiny aneb mini dortíky
Jako první se zaměříme na kvalitu surovin. Je dobré vybírat z dražších surovin. Díky tomu docílíte toho, že chuť muffinu bude minimálně o jeden stupeň vyšší. Jak se říká, ingredience dělají 75 % pokrmu. Následných 25 % bude záležet na tom, jak daný pokrm připravíte. Nemusíte se ale ničeho obávat, budete-li postupovat podle níže uvedeného postupu. Na přípravu muffinu budete potřebovat 2 ks vejce, 225 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g kvalitní čokolády na vaření a 2 lžíce kakaa. Dále nesmíte zapomenout na 170 ml kefíru, 130 ml oleje a 100 g cukr krupice.
Nyní máte ingredience připravené a můžete se pustit do přípravy pokrmu. V první řadě si necháme rozehřát troubu, a to na 200 stupňů celsia. Připravíme si misku a do té nasypeme mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Důkladně promícháme a přidáme 2 vejce, kefír a olej. Opět necháme zamíchat. Pomocí šlehače docílíte toho, že nebudete mít v těstě žádné hrudky. Jde tak o nejlepší možnost, jak výše uvedené ingredience důkladně promíchat. Hořkou čokoládu si připravíme tím, že ji nakrájíme na malinké kousíčky. Následně zhruba ¾ čokolády vmícháme za pomocí vařečky do těsta.
Jak pokračovat s přípravou receptu?
Dále si připravíme formy. Ty mohou být buď to papírové nebo silikonové. Naplníme je téměř po okraj těstem. Je potřeba nechat přibližně 1 cm jako rezervu. V troubě muffiny nabudou, což by mohlo dojít k tomu, že přetečou. Jakmile je všechny naplníme, necháme je po dobu 30 minut péct. Tím máme pokrm hotový.