Dýňová polévka s krevetami? Připadá vám, že si tento pokrm můžete dopřát pouze v zahraničních státech? Mýlíte se, protože si jej hravě připravíte i ve své kuchyni. Jediná cesta, kterou budete muset učinit je ta, která vede do obchodu. Nemusíte kvůli výše uvedenému pokrmu cestovat několik stovek nebo tisíc kilometrů. Pojďme se společně podívat na to, jak si takový pokrm připravit.
Připravujeme zahraniční pokrm aneb dýňová polévka s krevetami
Společně se nyní podíváme na potřebné ingredience, bez kterých se tato polévka neobejde. Opět se nemusíte bát toho, že byste některou z ingrediencí nedokázali pořídit v České republice. Všechny níže uvedené ingredience jsou ve větších supermarketech. Jaké to tedy jsou? Připravte si 1 ks cibule, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř, 125 ml smetany, 1 ks feferonek, 700 ml vývaru, 150 g loupaných a zároveň sýrových krevet a 400 g dýně (dužina). Na závěr nezapomeňte také na trochu cukru. Ten dodá polévce tu správnou chuť.
Jak začít s přípravou pokrmu? Dužinu si v první řadě nakrájíme nahrubo. Následně společně s cibulí necháme osmahnout na lžíci oleje. Po osmahnutí zalijeme ingredience vývarem. Takto necháme vařit přibližně po dobu 20 minut, a to do měkka. Jakmile máme ingredience uvařené doměkka, polévku rozmixujeme a přecedíme. Do polévky přilijeme smetanu a necháme projít varem. Pokrm dochutíme dle své chuti soli, pepřem a cukrem. Jak již bylo sděleno v předchozím odstavci, cukr přidá pokrmu tu správnou chuť.
Dokončujeme zahraniční polévku
Feferonky v této fázi omyjeme a osušíme pomocí ubrousku. Poté je rozpůlíme podélně. Z feferonek vyřízneme semeník a lusk nadrobno nakrájíme. Krevety necháme opékat rovněž na lžíci rozehřátého oleje. Doba opékání by měla trvat přibližně 3 minuty. Nezapomeňte přidat feferonku. Krevety na závěr rozdělíme do talířů a zalijeme dýňovou polévkou. Přejeme vám dobrou chuť.