Domácí kremrole? Kdo by je alespoň jednou za život nechtěl vyzkoušet. Možná se budete ohánět slovy, že se domácí kremrole dají koupit i v kvalitních cukrárnách, což je svým způsobem pravda. Na druhou stranu se stále nevyrovnají těm, které si uděláte doma. Proč si nedopřát krásné odpoledne u tvorby této pochoutky, kterou si následně můžete dopřát ke kávě?
Domácí kremrole zvládnete i vy
Nemáte představu o tom, jak vypadá kremrole? Pak se jedná o trubičku, která je vyrobená z listového těsta. Trubička je následně naplněná krémem. Ten dodá celému cukrářskému výrobku tu správnou chuť. Trubička má tvar valce. Jedině tak si dokážete výrobek lépe představit. Navíc je kremrole stáčená do šroubovice. Právě ta dodává výrobku na vzhledu. Co budete k tvorbě kremrole potřebovat? Připravte si tyto suroviny: 350 g hladké mouky, 150 ml smetany ke šlehání a 1 ks hery. Tyto suroviny slouží pro tvorbu těsta.
Dále však budete potřebovat 300 g cukr krupice a 4 ks bílku. Suroviny, které jsme uvedly v tomto odstavci naopak slouží pro tvorbu náplně. Nyní můžete přejít k samotné přípravě. Nemáte se čeho obávat, kremrole opravdu zvládne každý, kdo má alespoň minimální zkušenosti v kuchyni. Vezměte si heru, smetanu a mouku. Všerchny ingredience zpracujte tak, aby vám z toho vzniklo těsto. To je poté potřeba umístit na hodinu do lednice. Těsto následně vyválíme do tzv. placek. Placky v dalším bodě vyválíme do pruhů.
Pokračujeme s přípravou kremrolí
Placky by měly být dlouhé přibližně 15 až 20 centimetrů. Jejich šířka by neměla přesahovat hranici 2 až 3 centimetrů. K přípravě kremrolí je dobré mít kovové trubičky, na kterých budeme omotávat námi připravené pruhy. Nezapomínejte na fakt, že by se kraje měly překrývat, aby vznikl šroubovitý tvar. V neposlední řadě necháme na kovových trubičkách péct v troubě přibližně na 200 stupňů celsia.
Příprava náplně je snadná. Bílek a cukr vyšleháme nad párou. Vzniknout by tak z toho měl tzv. sníh. To poznáte podle toho, že náplň zhoustne a zesklovatí. Na závěr stačí náplň aplikovat do trubiček.