Přinášíme vám velmi jednoduchý recept s minimem ingrediencí. Pokud nemáte v lednici již hotové dýňové pyré, budete péci dýni 40 minut. Jinak vám příprava lahodného podzimního dezertu zabere i s pečením kolem 30 minut.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- ½ hrnečku oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kakaa
- ½ menší dýně
Postup
1. Vyšlehejte vajíčka s cukrem. Přilívejte mléko, olej a na závěr mouku a poté prášek do pečiva, skořici.
2. Připravte si dýňové pyré. Dýni položte rovnou stranou na pečicí papír a pečte cca 40 minut při teplotě 180 °C, dokud nezměkne. Poté vyškrábejte dužinu a když trochu vychladne, rozmixujte ji v mixéru na hladké pyré.
3. Rozdělte těsto na dvě poloviny. Do jedné přidejte kakao, do druhé dýňové pyré.
4. Vymažte plech tukem (olejem nebo máslem) a vysypte ho hladkou moukou. Lijte do něj střídavě obě těsta.
5. Pečte při 180 °C asi 15 minut.