Česká kuchyně má bezesporu vynikající jídla, která zvládnou uspět po celém světě. Pokud nevíte, jaká z nich patří do poctivé české kuchyně, nezoufejte. V tomto článku vás s některými z nich seznámíme. S největší pravděpodobností je znáte, na druhou stranu není špatné si je připomenout. Pojďme se na českou kuchyni společně podívat.
Jídla v české kuchyni
Nejprve se zaměříme na tradiční české polévky. Ty odjakživa patří k hlavnímu jídlu dne, kterým je oběd. Polévka by měla být vždy servírovaná před hlavním chodem. Pokud tedy polévky doma vaříte, sáhněte po tradiční české kuchyni. To platí převážně pro ty strávníky, kteří vyhledávají krémovější polévky. I ty vás dokážou zasytit. Nemusíte si dopřávat plný talíř. Stačí opravdu menší porce, aby vám následně zůstalo místo na hlavní český chod. Mezi české polévky patří například bramboračka nebo kulajda.
V případě, že polévky v domácnosti neděláte, můžete přejít rovnou k hlavnímu chodu. Tady se pozastavíme o něco déle. Hlavních jídel je pochopitelně více, a tak je potřeba zde uvést alespoň ty, které patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. K hlavním jídlům patří například rajská omáčky s knedlíky, svíčková omáčka s knedlíky nebo guláš. Česká kuchyně je bohatá především na omáčky. Není se tedy čemu divit, že první tři námi uvedená jídla se týkají omáček.

Česká kuchyně nekončí!
V hospodách patří k nejoblíbenějším českým jídlům zejména řízek nebo smažák. Ten lze podávat například s hranolkami nebo brambory. Pokud tedy nemáte chuť na omáčky, zaměřte se tedy na tyto jídla, která si můžete dopřát prakticky v každé restauraci. Jakou si zvolíte cestu české kuchyně bude záviset čistě jen na vás. Vždy je potřeba v rodinách dělat jisté kompromisy. Jedině tak budou spokojení opravdu všichni.
Pokud vám můžeme poradit, vyzkoušejte všechna výše uvedená jídla. Budete-li vařit každé jídlo alespoň na dva dny, máte minimálně na 10 dnů vystaráno. Následně se lze podívat i na další českou kuchyni.