Najdete ho snad v každém supermarketu, většinou je zabalený v neprodyšném obalu. Už jste přišli na chuť polníčku? Má mnoho výhod. Jednak obsahuje velké množství vitaminů, které jsou teď v zimě velmi potřeba a jednak ho můžete vybalit z obalu a jíst rovnou bez umývání, takže splňuje podmínky toho nejzdravějšího fastfoodu. 🙂
Polníček se dá jíst celoročně, proto si jeho uzdravující vlastnosti naordinujte teď v lednu, kdy většinou přijímáme nejméně vitaminů. Obsahuje jich mnohem víc vitaminů než třeba hlávkový salát. Má jemnou chuť, chroupat ho můžete jenom tak, jako součást mixovaného salátu nebo jako přílohu třeba k masu.
Jaké vitaminy obsahuje polníček:
- vitamin C (velké množství)
- vitamin A
- vitamin E
- betakaroten
- hořčík, vápník, kyselina listová
Polníček aspiruje na potravinu 21. století. Jeho pravidelnou konzumací si zvýšíte imunitu, zlepší se vám výkonnost a budete více odolní stresu. A to je to, co všichni potřebujeme, souhlasíte s námi? 🙂 Věděli jste, že si ho můžete také vypěstovat sami doma? A to vysetím na vatu, podobně jako řeřichu.
Tipy na použití polníčku najdete na následující straně: