Upečte si koláč s ovocem i v zimě, na jeho přípravu použijte mražené ovoce. S recepty od Josefa nikdy nešlápnete vedle. Při přesném dodržení receptu zaručujeme, že se vám každá dobrota povede!
Ingredience:
Těsto:
– 6 vajec
– 300 g cukru krupice
– 150 g másla
– 400 g hladké mouky
– 250 g mléka
– 1 prášek do pečiva
– 1 kg ovoce
Drobenka:
– 70 g třtinového cukru
– 70 g másla
– 100 g hladké mouky
– 50 g jemných ovesných vloček
– 1 g soli
– 2 g skořice
Postup:
1. Z bílků a části cukru ušlehejte pevný sníh. Ve druhé míse ušlehejte měkké máslo, zbylý cukr a žloutky do pěny, po částech zašlehejte mouku s práškem do pečiva a mléko.
2. Sníh zlehka zamíchejte nakonec. Hmotu rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech (či plech vyložený papírem), posypte ovocem a drobenkou, kterou jste vytvořili smícháním všech ingrediencí.
3. Pečte v rozehřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut. Zkuste špejlí. Pochutnejte si! 🙂