Máte rádi thajskou a zároveň indickou kuchyni? To nejlepší z ní se spojuje v massaman kari. Na přípravu jídla se jako u ostatních klasických kari používá pasta massaman. Hlavní ingredience na její přípravu jsou čerstvé chilli papričky a nasucho opražené koření.
Ingredience:
- 50 g kari pasty massaman
- 3 ks badyán
- 3 ks kardamom
- 1-3 skořice
- ½ kg brambor
- 150 ml kokosové mléko
- 2 PL cukru
- 3 PL rybí omáčky
- 1 plechovka cizrny
- 1 limetka
- 100 g fazolek
- hrst arašíd
- tamarindová pasta
- jarní cibulka
- paprika mix barev
- pórek
- červená cibule
- šalotka
- čínské zelí
- Olej
Postup:
- Pořádně orestuje pastu na oleji, dejte pozor, ať ji nespálíte.
- Brambory, cibuli orestujte, zalijte kokosovým mlékem a vývarem, případně smetanou.
- Dochuťte cukrem, solí, limetkou a tamarindem.