Upečeme si klasické housky na burger. A protože je jaro, použijeme do nich i jarní suroviny. Medvědí česnek, kozí sýr. Tak rozpalte gril a jdeme na to! Názorný návod najdete na videu.
Ingredience
- doma připravené bulky na burgery
- 200 g mletého hovězího masa
- 100 g kozího sýru
- 400 ml oleje
- 1 lžíce másla
- 1 citron
- 2 hrsti medvědího česneku
- 6 žloutků
- sůl
- pepř
Postup
1. Čtyři sta mililitrů oleje zahřejte na 60–70 °C, přidejte pokrájený medvědí česnek (cca 150 g) a mixujte dvě minuty. Poté směs přelijte do misky s cedníkem a plátýnkem. Misku pak ihned zchlaďte v další misce s ledem. Nechte zvolna překapat a zchladit. Pak jemně vymačkejte, ale ne silně, aby česnek nepustil vodu.
2. Připravte si majonézu z medvědího česneku. K šesti žloutkům přidejte sůl, pepř a šťávu z půlky citronu. Mixujte a pomalu přilévejte olej z medvědího česneku až do požadované konzistence.
3. Hovězí maso ochuťte solí a pepřem, vypracujte a vytvarujte do kolečka s důlkem uprostřed.
4. Doporučujeme opéct na medium, aby maso zůstalo šťavnaté.
5. Na středně rozehřáté pánvi pomalu na másle opečte kozí sýr z obou stran. Poté na pánvi lehce orestujte medvědí česnek se solí a pepřem. Nakonec opečte bulku z obou stran.
6. Obě strany bulky lehce potřete majonézou s medvědím česnekem, položte na ni opečené maso, do jeho středu vložte kozí sýr, na závěr posypte orestovaným česnekem a přiklopte vrchní částí bulky.
Recept na domácí bulky najdete TADY.