Večeře si žádá něco rychlého, jednoduchého, zdravého a zároveň něco, co by vás nadchlo po dlouhém pracovním dni. Losos je vynikající volbou. I když přijdete z práce pozdě domů, klidně si ho můžete dopřát, ryby patří mezi lehká jídla.
Ingredience
- 4 plátky lososa
- 500 g zelených fazolek
- 100 g cherry rajčat
- 4 lžíce pesta (domácí nebo kupované)
- 3 lžičky olivového oleje
- 4 lžíce citrónové šťávy
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 200°C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a vařte v ní zelené fazolky po dobu asi 3 minut. Fazolky slijte, nechte okapat, pokapejte je olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem.
2. Připravte si čtyři kusy alobalu, do kterých budete balit lososa společně se zeleninou. Fazolky rozdělte na 4 porce do jednotlivých kousků alobalu. Filety z lososa omyjte, osolte a opepřete z obou stran.
3. Lososa položte na fazolky, zalijte lžící citrónové šťávy a potřete pestem. Cherry rajčata rozkrojte na půlky a dejte je navrch masa potřeného pestem. Jednotlivé kusy alobalu zabalte, ale neutahujte a neutěsňujte příliš silně.
4. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 až 28 minut, dokud nebude losos zcela upečený. Servírovat můžete s libovolnou přílohou, nebo i bez ní.