Začínající podzimní počasí hlásí polévkovou sezónu a my se jí rozhodli zahájit touhle krémovou růžovou kráskou. Zahřejte se s námi polévkou z červené řepy s kokosovým mlékem a zázvorem.
1. Předehřejte troubu na 180°C. Omytou červenou řepu oloupejte a nakrájejte na čtvrtky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Osolte je, opepřete a pokapejte rostlinným olejem. Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 20 minut. 2. Ve větší pánvi rozehřejte trochu másla nebo kokosového oleje. Přidejte oloupaný a nakrájený česnek, oloupaná a nakrájená jablka, oloupaný a nastrouhaný zázvor, kurkumu, trochu soli a pepře. 3. Po chvíli do pánve přidejte také upečenou řepu a zeleninový vývar a nechte vařit po dobu asi 10 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte kokosové mléko a podle potřeby dochuťte solí nebo pepřem.Ingredience
Postup