Takhle jednoduchý je recept, který voní Francií: smícháte rajčata, cukety, lilky, přidáte voňavé bylinky a máte na stoje jídlo, které vás vrátí znovu na cesty po Paříži. Bon appétit!
1. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na drobno a česnek prolisujte. Ostatní zeleninu umyjte a osušte. Rajčata oloupejte a odstraňte z nich semínka. Očistěte také papriky a všechnu zeleninu pokrájejte na malé kousky. 2. Na pánvi nechte rozehřát asi 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm opékat lilek po dobu asi 5 minut. Poté jej vyndejte z pánve a přikryjte, aby nevychladl. 3. Přidejte trochu oleje a nechte osmahnout také cuketu. Opět vyndejte na talíř a postupujte stejně s paprikami. 4. V hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte na něm zezlátnout cibulku. Přidejte rajčata a pravidelně míchejte. Nakonec přidejte všechnu zeleninu a restujte na vysokou teplotu asi 5 minut. 5. Do zeleniny přidejte tymián, bobkový list, sůl a pepř. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte vařit na mírném stupni asi 30 minut. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě 10 minut dojít.Ingredience
Postup
Další dovolenkové dobroty: