Rádi experimentujeme, ale občas zalistujeme již zažloutlým sešitem, ve kterém jsou recepty po babičce a některý z nich oprášíme. Naše babičky vařily poctivěji, sytěji, a to se přesně hodí na zimní dny, kdy potřebujeme zahřát.
Ingredience
- 4 sáčky předvařené rýže
- 600 g kuřecího masa
- 1 větší rajčatový protlak
- 250 g eidamu
- 1 cibule
- kuřecí vývar
- mražený hrášek
- mražená kukuřice
- sádlo
- červená paprika
- sůl
- pepř
Postup
1. Na rozehřátém sádle osmahněte na velmi jemno nakrájenou cibulku a nechte ji zpěnit. Nakrájejte na kostky kuřecí maso a přidejte je do hrnce. Nechte ho zezlátnout, přidejte rajčatový protlak, osolte, opepřete, zasypte mletou paprikou.
2. Zapékací mísu vymažte máslem, vysypte strouhankou a nalijte do ní propranou a okapanou rýži smíchanou s hráškem, kukuřicí, masem a vývarem.
3. Pečte cca 20 minut, dokud nebude rýže měkká.
4. Podávejte posypané eidamem.
Poznámky
Při servírování se inspirujte naší fotografií. K rizotu přijde určitě vhod i zeleninový salát.