Dnes vám přinášíme další z našich tipů na přípravu jídla, které můžete po uvaření (samozřejmě vychladlé) dát do mrazáku a použít v momentě, kdy nemáte čas na přípravu jídla. Upečeme si pastýřský koláč, ve kterém se kombinuje bramborová kaše s mletým masem.
Ingredience
- 5 uvařených rozmačkaných brambor
- 100 ml zakysané smetany
- 50 ml mléka
- 2 lžíce másla
- 300 g mražené zeleniny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky česneku
- 200 g eidamu
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 190 °C.
2. Nakrájejte cibuli na kostičky a nechte ji na oleji zezlátnout. Poté přidejte hovězí maso, papriku, česnek a nechte maso změknout. Okořeňte podle chuti.
3. Uvařte brambory a tyčovým mixérem je rozmixujte s mlékem, máslem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete.
4. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a pokládejte na ni: maso, zeleninu, brambory a sýr.
5. Zapékejte cca 30 minut.
6. Po vychladnutí dejte do uzavíratelné nádoby a nechte zmrazit.
Čtěte také:
Navařte si do mrazáku: Burritos s míchanými vejci a slaninou