Včera jsem pro vás měli tip na vegetariánský burger. Dnes se pokusíme naopak potěšit ty z vás, které se bez masa neobejdou a k nasycení potřebují kus pořádného divočáka jako Obelix v oblíbeném komixu pro děti. Vyzkoušejte vepřová žebírka s omáčkou tamarind.
1. Do malého hrnce dejte všechny ingredience na omáčku – tamarindovou pastu, kečup, sojovou omáčku, sezamový olej, balsamikový ocet, rybí omáčku, worcestrovou omáčku a cukr. Zahřívejte asi 20 minut a často míchejte.Ingredience
Postup
2. Rozehřejte barbecue na teplotu 150°C a pomalu opékejte vepřová žebírka rozkrojená na dva velké kusy. Potírejte je omáčkou a nechte opékat asi hodinu a půl.
3. Mimo zdroj tepla rozkrájejte žebírka na menší kusy a znovu rozehřejte barbecue na teplotu 200 – 250°C. Žebírka bohatě pokryjte omáčkou a nechte 20 minut zkaramelizovat.
4. K podávání přidejte zelený citrón a podle chuti také chilli.
Zdroj: http://www.elle.fr