POSTUP:
Mouku nasypte na vál a udělejte do ní důlek. Do něj vlijte vroucí vodu, opatrně promíchejte a nechte odpočinout. Až voda vychladne, hněťte na pomoučněném vále do té doby, než bude těsto zcela hladké. Utěrkou přikryté těsto nechte odpočívat 20 minut. Z těsta oddělte 10 stejných dílků. Ty vyválejte na tenké placky, přikryjte vlhkou utěrkou. Poté placky potírejte rozpuštěným ghí. Poté z placky složte obdélník tak, aby strana natřená ghí, byla uvnitř. Poprašte moukou a rozválejte. Vložte do suché rozpálené pánve. Placku potřete rozpuštěným ghí a smažte, dokud nezačne hnědnout. Poté ji obraťte a vrchní stranu znovu potřete ghí.
Připravte si doma:
Jak udělat báječnou domácí Focacciu