Na televizi Mňam si můžete naladit kuchařskou show pod taktovkou Billyho Grangera, kterému se přezdívá australský Jamie Oliver. My vám teď přinášíme Austrálií inspirované recepty. Pavlovu jistě všichni dobře znáte, ale víte, že pochází z Austrálie? Tedy aspoň Australané se tak domnívají a považují ji za jeden ze svých národních receptů. Novozélanďané zase tvrdí, že ji vymysleli oni. A víte, co? Je možné, že to nebyli ani jedni. Do hry vstupuje také Rusko, které tvrdí, že Pavlova byla pojmenována po baleríně Anně Pavlově. Anna cestovala v roce 1926 v Austrálii a na Novém Zélandu a tady se to nejspíše pěkně zamotalo. Pravdu se dnes již asi nedozvíme, každopádně na čem se všichni jistě shodnou je, že Pavlova je výborný lehký dezert.
Ingredience
- NA DORT:
- 4 bílky pokojové teploty
- 240 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžíce bílého octu
- semínka z jednoho vanilkového lusku
- špetka soli
- NA LIMETKOVÝ KRÉM:
- 400 g zakysané smetany
- nastrouhaná kůra z jedné limetky
- 2 lžíce moučkového cukru
- čerstvé jahody na ozdobu
Postup
Připravte si také další australský recept: