Jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších asijských pokrmů, smaženou rýži, můžete kombinovat na tisíc způsobů. Rýže se nejprve uvaří, následně se osmaží na pánvi s přidáním nejrůznějších ingrediencí.
Ingredience:
- 500 g suché rýže = 1200 g uvařené rýže
- 4 vejce
- 1-2 mrkve
- 1-2 červené cibule
- mražený hrášek
- pórek
- paprika mix barev
- čínské zelí
- jarní cibulka
- 4-8 PL sójové omáčky
- 4-8 PL rybí omáčky
- 2 PL cukru
- 2 PL česneko-zázvorové pasty
Postup:
- Nakrájejte cibuli, mrkev na nudličky. Pórek při krájení přitiskněte k prkénku, aby se vám dobře krájel a nakrájejte ho na nudličky, pak choi také na nudličky.
- Uvařte rýži podle návodu.
- Rozpalte pánev, v ní olej. Potom nalijte vejce, zatočte s pánví, ať se vejce dostane úplně všude. Když je vejce hotové, vařečkou ho “rozbijte”. Přidejte tvrdou zeleninu (červenou cibuli, mrkev), nemíchejte, nechte opéct. Pokud se zelenina začíná připalovat, ztlumte plamen a přidejte olej. Přidejte rýži a osmažte.
- Ochuťte sójovou omáčkou, rybí omáčkou, česneko-zázvorovou pastou. Nakonec přidejte měkkou zeleninu. Dochuťte a podávejte.