Už jste ochutnali Sonhos, smažené koblížky, které mají v oblibě Portugalci? Křupavé navrchu, nadýchané uvnitř – tato sladká dobrota vás jistě okouzlí.
Ingredience:
- 1 lžíce másla
- 1 lžička cukru
- špetka soli
- ¾ hrnku vody
- 128 g hladké mouky
- 4 velká vejce
Na skořicový cukr:
- 1 lžíce skořice
- 64 g cukr krystalu
Postup:
- Přiveďte k varu máslo, cukr a vodu. Potom přidejte mouku, sůl a míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn.
- Těsto dejte do robotu a míchejte další dvě minuty. Pak přidávejte vejce, jedno po druhém a míchejte, dokud těsto nebude lesklé a hladké.
- Přikryjte mísu fólií a nechte vychladit půl hodiny v lednici.
- Smíchejte cukr se skořicí.
- V hluboké pánvi rozehřejte větší vrstvu oleje, smažte v ní koblížky z každé strany 8 minut.
- Nechte chvíli vychladnout a potom obalte ze všech stran ve skořicovém cukru.