Vzpomínáte si na pohádku o popelce, ve které víla přeměnila obyčejnou dýni v kočár tažený koňmi? Přeměnit jablka na chipsy by sice mohlo znít jako stejně velká výzva, ale naštěstí je to mnohem jednoduší. Opatrně mávněte kouzelnou hůlkou (nebo kuchyňským nožem) a abraka dabra.
1. Troubu předehřejte na 100°C.Ingredience
Postup
2. Jablka omyjte, zbavte jadřince a nakrájejte na tenké plátky pomocí nože nebo mandolíny.
3. Nakrájená jablka dejte do mísy, posypte je skořicí a cukrem a dobře promíchejte.
4. Vyložte plech pečícím papírem a potřete tenounkou vrstvičkou oleje. Poležte jednotlivé plátky jablek.
5. Sušte v troubě předehřáté na 100°C po dobu 2 až 3 hodiny, nechte vychladnout a můžete podávat, nebo uchovávat ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 4 dnů.