Med
Od snídaně po svačinu, ve slaných i sladkých receptech, med má zkrátka všestranné využití. Jeho další nespornou výhodou je, že se nekazí! Jediné, co riskujete při delším skladování medu, je jeho zcukernatění. Pokud vám konzistence vadí, dejte uzavřenou sklenici do vodní lázně a pomalu zahřívejte. Vyzkoušejte v dezertech nahradit část cukru medem a dostanete vynikající chuť i konzistenci.
Javorový sirup
Stejně jako med, může časem změnit strukturu také javorový sirup. Také láhev se sirupem můžete ponořit do teplé vody (nezapomeňte pořádně utěsnit víčko), mělo by to pomoci.
Sušené těstoviny
Ačkoliv na obale těstovin najdete datum spotřeby, nejspíš už jste zjistili, že pokud si dáte těstoviny po tomto datu, nic se vám nestane. Dejte si ale opět pozor na potravinové moly, kteří těstoviny rádi napadají.
Luštěniny
Čočka, fazole, cizrna… sušené luštěniny jsou sušené proto, aby dlouho vydržely! Ujistěte se, že se nejedná o předvařenou variantu a můžete je skladovat klidně dlouhá léta. Čím déle je skladujete, tím déle je poté před přípravou nechte namáčet ve vodě, abyste zkrátili dobu jejich přípravy. A pokud už staré luštěniny opravdu jíst nechcete, můžete je použít k zatížení těsta při přípravě koláčů.