Také pořád na homeoffice něco uždibujete a k obědu se odbýváte rychlými jídly? I my si museli udělat svůj systém. Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. Základem imunity je totiž správně vyvážené jídlo. A tak na výběru oběda si opravdu dáváme záležet a žádný fast food! Nejlepší je, když se jídlo uvaří nebo upeče skoro samo a my přitom můžeme pracovat. Dnes budeme dělat náš oblíbený steak, přidejte se!
Ingredience:
- flank steak
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
- bylinky
- míchaný salát
Postup:
- Flank steak vyndejte minimálně půl hodinu z ledničky, pro tepelné zpracování musí mít pokojovou teplotu. Pokud jste koupili větší kus masa, nakrájejte jednotlivé steaky ještě vychlazené, bude se vám s nimi lépe pracovat.
- Maso před tepelným zpracováním osušte papírovou utěrkou a prsty do něj zapracujte trochu oleje, osolte, opepřete.
- Rozehřejte pánev a položte na ni steak. Nechte zatáhnout z každé strany.
- Potom vložte maso do pekáčku, položte na něj trochu másla, případně bylinky a pečte ho v troubě na 180 °C cca 10 minut.
- Podávejte s míchaným salátkem.
Další rychlá jídla na homeoffice najdete tady: